Cluj-Napoca: LIKE IT IS – concert la Casa Tranzit

LIKE IT IS  / concert / 20 septembrie / 19.00 / Casa Tranzit

 

New Seeds Quartet

Alex Munteanu – Saxofon Tenor

Albert Tajti – Pian acustic

Mike Alex – Bass

Sergiu Fănică – Tobe

New Seeds Quartet se lansează la Casa Tranzit! New Seeds Quartet e o formulă prezentată în premieră în cadrul proiectului Rezonanțe și aduce împreună patru muzicieni consacrați pe scena muzicală locală și internațională. Muzica este aranjată special pentru acest eveniment – un Jazz contemporan cu nuanțe de Hip Hop și Free Jazz.

>>> 

Despre artiști:

Alex Munteanu și-a început drumul muzical la Brașov, în jurul anului 2000, într-un ansamblu instrumental de suflători. Alex are o experiență bogată în scena de jazz din România, de-a lungul timpului fiind parte a diverse proiecte de muzică, în întreaga țară. La Cluj formează în 2015 grupul „Muntet”, iar în 2021 colaborează pentru prima oară cu Casa Tranzit, alături de Ferencz Áron și Zsidó Erna.

Albert Tajti este compozitor și pianist de jazz. Interesul său pentru muzica nouă și sound-uri noi l-au condus spre a explora o gamă largă de genuri muzicale în colaborările sale: funk, afrobeat, electro și hip hop.

Alexandru “Mike” Marin, specializat în contrabas clasic, activează din 2017 pe scena de jazz, în paralel cu cursurile sale la Universitatea Națională de Muzică din București, unde se concentrează pe compoziție, contrabas și chitară bass.

Sergiu Fănică și-a dezvoltat pasiunea pentru muzică,  atras de elementul improvizației și fuziunea genurilor de muzică. În anul 2017 Sergiu a absolvit la secția de creativitate muzicală în Londra, oraș unde și a și predat. Experiența l-a motivat ca în 2020 să înființează la Cluj Atelierul de Tobe, dedicat celor doritori să învețe percuția și improvizația.

>>> 

Concertul face parte din proiectul REZONANȚE // Colaborări transnaționale în muzica contemporană.  REZONANȚE se vrea un punct permanent de dialog cultural atât la nivel local, cât și la nivel european și internațional. Cultivăm noi colaborări și punem în conact scenele de muzică.  REZONANȚE promovează teoriile muzicale contemporane precum și dezvoltarea practicii muzicale.

>>> 

Bilete pot fi cumpărate pe pagina eventbook sau la fața locului, cu plată în numerar.

https://eventbook.ro/music/bilete-asa-cum-este-concert?lang=ro

Susțineți spațiul! Casa Tranzit se numără printre pionierii mișcării independente, fiind unul dintre cele mai longevive centre culturale din România – un spațiu deschis, un loc de întâlnire, un demers colaborativ transgenerațional, un promotor al plurilingvismului și convivialității. Reziliența acestui spațiu se datorează celor mulți care au contribuit pe parcursul a 26 de ani cu muncă, idei, grijă și resurse.  Contribuția ta ne ajută să mergem mai departe! patreon.com/user?u=36441337

>>> 

Rezonanțe este un proiect cultural co-finanţat de Fundația Communitas și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.