ELECTRIC – un concert multimedia exploziv | SIMN 2023
ELECTRIC – un concert multimedia exploziv, pe 23 Mai 2023, în București
Unul dintre cei mai virtuozi flautiști ai momentului, Matei Ioachimescu, vine la București cu spectacolul ELECTRIC – un concert multimedia exploziv. Tehnologii de ultimă oră, flaut amplificat și procesat în timp real, medii electronice, lumini și lasere sunt câteva dintre ingredientele folosite de compozitorul Cristian Lolea și artistul vizual Tom Brânduș în crearea spectacolului ELECTRIC. Publicul va avea parte de o experiență muzicală, vizuală și sonoră care promite să depășească tiparele unui concert obișnuit, provocând emoții intense la nivel auditiv și vizual, într-un univers aflat la granița dintre muzica de film, cea cultă-contemporană și cea de divertisment.
Multidimensionalitatea este unul dintre atributele esențiale ale spectacolului. „ELECTRIC reușește să simuleze vizual până și simțul tactilului. Este un moment în spectacol în care ai impresia că aerul și fumul din jurul tău capătă fizicalitate, volum, textură, tridimensionalitate.” (Ștefan Firca, Remix)
„L-am urmărit cu sufletul la gură. Încremeniți în scaune, din primele clipe. Scurtcircuitați și atrași într-o inexplicabilă și neașteptată vrajă sonoră a unui univers fantastic. A fost exact genul de spectacol care te bântuie multă vreme.” (Ioana Bradea)
Matei Ioachimescu: „Mă încântă colaborarea cu unii dintre cei mai respectați reprezentanți ai artelor muzicale și vizuale din România. Mixul artistic rezultat din creativitatea și energia cu care fiecare a contribuit la spectacolul ELECTRIC este un produs cultural de mare clasă, care sperăm să fie o referință în peisajul artistic național.”
Concertul va avea loc marți, 23 mai, de la ora 19:00, la Teatrul Odeon, Sala Studio, în cadrul festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi.
Biletele se pot achiziționa de pe www.teatrul-odeon.ro, sau de la casa de bilete a Teatrului Odeon.
Partener al evenimentului: Teatrul Odeon
Despre artiști:
MATEI IOACHIMESCU
Flautistul Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, fiind recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru recitaluri cross-over. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena și laureat al mai multor distincții și burse (Thyll-Dürr, Yehudi Menuhin Foundation). Matei Ioachimescu colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa, pe scene importante precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center sau Suntory Hall.
Ca solist, prezintă atât concerte clasice, cât și prime audiții ale unor compozitori contemporani, împreună cu orchestre filarmonice din țară și din străinătate. Este cunoscut pentru turneele naționale și europene: „Legends”, „Romanian Rhapsody” și „La Vida Loca” – proiectul cu succes internațional pe scene din România, Austria, Polonia și Estonia, care a adus în martie 2019 albumul cu același nume, lansat la casa de discuri ViennArt.
Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute Ministerul de Externe al Austriei i-a încredințat titlul de „Ambasador al Integrării” în anul 2013. Este invitat ca membru al juriului în competiții internaționale și susține workshop-uri în Austria, Japonia, Ungaria, România și Croația.
Din anul 2020, Matei Ioachimescu este profesor de flaut al Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara.
CRISTIAN LOLEA
Cristian Lolea este unul dintre acei compozitori care reuşesc să abordeze cu succes şi într-o manieră originală zone muzicale de facturi foarte diferite, de la muzică de avangardă până la pop-rock.
Muzica sa de film a fost distinsă cu numeroase premii, printre care Premiul „Georges Delerue” (2020), Premiul pentru cea mai bună muzică originală la Festivalul Internațional de Film de la Saint-Jean-de-Luz (2020), Premiul Gopo (2008). Lucrările sale au fost cântate în multe ţări din Europa, America și Asia şi premiate la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, precum „The Roads of Romanticism” (2007 – Premiul I) sau Concursul Internaţional de Compoziţie “George Enescu” (2009 – Premiu Special). De asemenea, au făcut parte din programul unor renumite festivaluri internaţionale, ca Toamna Varşoviană, Festivalul George Enescu sau World Music Days.
Cristian Lolea este, de asemenea, şi un orchestrator şi aranjor prolific, prelucrând numeroase piese clasice, pop şi rock, pentru orchestre precum New England String Ensemble şi solişti de talia Angelei Gheorghiu.
TOM BRÂNDUȘ
Artist multimedia – muzician și artist vizual, Tom Brânduș a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București. În 2002 s-a specializat în Producție muzicală și Multimedia la Berklee College of Music în Boston, Massachusetts, și New York University, în cadrul unui program Fulbright.
În calitate de muzician interpret, dar și producător multimedia, Tom a activat pe diferite scene din România și din străinătate, ca parte a mai multor proiecte, printre care se regăsesc atât formații de muzică electronică – Shukar Collective și Souptrip; piese de teatru de anvergură – Rinocerii, în regia lui Robert Wilson, Primul Om și Furtuna, în regia Cătălinei Buzoianu; producții de musical – Chicago și Burghezul gentilom, precum și instalații multimedia arhitecturale interactive, construite și prezentate la două ediții ale Festivalului Spotlight din București. Tom a mai conceput și produs spectacole de lasere și lumini pentru diverse evenimente și festivaluri din România, iar din 2008 este fondatorul și organizatorul proiectului Abduction Beamz – un eveniment anual de muzică electronică, lasere și lumini inteligente, realizat în aer liber în proximitatea Bucureștiului.