REZONANTE – Casa Tranzit Cluj – 9 noiembrie

Misiunea Concertelor de Muzică Nouă Pas à Pas este de a promova și difuza muzică clasica nouă, experimentală și improvizată, atât din Transilvania, România, cât și din întreaga lume. În cadrul programului Casa Tranzit va fi gazda a 4 concerte de muzică nouă, muzică care aparține culturilor regionale, reunind compoziții contemporane românești, maghiare, germane și evreiești. Interpretarea aparține unor muzicieni consacrați internațional care lucrează alături de tineri interpreți locali.

Pas à Pas

  • este un punct nodal al schimbului cultural local, regional și internațional;
  • este o platformă de prezentare atât pentru interpreți consacrați, cât și pentru tineri interpreți clujeni care vor fi implicați în fiecare concert.

Al patrulea eveniment din seria de concerte va avea loc în data de 9 noiembrie de la orele 20.00, având ca și invitat artista Aiyun Huang din Canada, și pe prof. dr. Mircea Ardeleanu, Antonio Vîntur, Antonia Bodnar, Horváth Tamás și Hayashi-Kelemen Jácint-Yuuka din Cluj.

Program Canada-Transylvania

  1. Iancu Dumitrescu – Inborn Sound for Dedalus

–          Conductor: prof. dr. Mircea Ardeleanu

–          Percuție: Antonia Bodnar, Antonio Vîntur, Hayashi-Kelemen Jácint-Yuuka, Horváth Tamás

–          prima audiție mondială

  1. Nicole Lizée – Hitchcock Studies (piesa folosește fragmente din filme faimoase ale lui Hitchcock)

–          Solo: Aiyung Huan (video și sunet)

–          prima audiție română

  1. Christoph Neidhofer – AU

–          Solo percuție: prof. dr. Mircea Ardeleanu

  1. Gabriel Irany – Trio

–          Interpreți: Hayashi-Kelemen Jácint-Yuuka, Horváth Tamás, Antonio Vîntur

PAUZĂ

  1. Mark Applebaum – Aphasia

–          Solo: Aiyun Huang

–          prima audiție română

  1. Dora Cojocaru – Polovragi

–          Solo: prof. dr. Mircea Ardeleanu

  1. Sean Griffin / Aiyun Huang – Eagle Claw Wu Hsiao-Chen Wins (video și audio playback cu percuție live)

–          Solo: Aiyun Huang

–          prima audiție română

  1. Adriana Hölszy – Wirbelwind für vier Schlagzeuger

–          Interpreți: prof. dr. Mircea Ardeleanu, Antonio Vîntur, Horváth Tamás, Hayashi-Kelemen Jácint-Yuuka

 

Aiyun Huang 

„Aiyun Huang este o artistă care provoacă granițele percuției, teatrului și nu numai”

Aiyun Huang, în continuă evoluție, se bucură de o viață muzicală ca solist, muzician de cameră, cercetător, profesor și producător. Ea a fost câștigătorul Premiul I și premiului publicului la Concursul Internațional de Muzică din Geneva în 2002. Cele mai recente colaborări includ angajamente cu Orchestre de la Suisse Romande, Orchestra Simfonică Taipei, Cvartetul de coarde St. Lawrence și Ansamblul Aventa. Proiectele în curs de desfășurare includ colaborări cu Nicole Lizée, Vivian Fung, Philippe Leroux, Roland Auzet și David Bithell. Expertă în Teatru de Percuție, lucrările sale pe această temă au fost publicate în Cambridge Companion to Percussion (2016) și Save Percussion Theatre (Modul 242). Deține un DMA de la Universitatea din California, San Diego. Între 2004 și 2006, a fost mentor și consilier la UCSD. Între 2006 și 2017, a condus programul de percuție la Universitatea McGill din Montreal, Canada. În prezent ocupă funcția de profesor asociat și este șefa programului de percuție la Universitatea din Toronto.

Realizarea evenimentelor din cadrul REZONANȚE. Pas à Pas – Concerte de muzică nouă este finanțată de AFCN, BGA Zrt., Ungaria și Fundația Communitas.

”Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”