OPEN CALL : se caută participanți la atelier de teatru sonor!

📣 Poluarea sonoră în oraș:🧐 Căutăm artiști pentru un atelier de spectacol sonor!
Ce forme și reprezentări ia poluarea în orașul tău – care sunt agenții care determină toxicitatea unui loc ? Ce trăiri sunt asociate acestor spații ? Cum se resimt la nivelul vieții de zi cu zi diferitele tipuri de contaminări (ale aerului, apei, solului, fonice) și care e impactul acestora asupra corpului? Care este relația cu mediul înconjurător – peisajul natural și urban? Cum sună poluarea din orașul tău?
💫🔊”ECO-teatru sonor – Povești din cartier” te invită să participi la un atelier de teatru sonor, coordonat de regizoarea Ilinca Stihi. Suntem în căutarea a 15 creatori interesați de sunet, dramaturgie și scenaristică, regie de teatru și multimedia.
🎶 ️Dacă ești muzician, sound-designer, creator de instalații sonore, student sau absolvent la Facultatea de Litere, CESI, Facultățile de Teatru și Film din București și din țară, UNArte, te poți înscrie pe adresa plastic.memorie.risipa@gmail.com până pe 25.03.2023
📑 Pentru selecție, avem nevoie să ne trimiți:
– un text propriu, original (sau al cărui autor nu intră sub incidența drepturilor de folosință) de maxim 5 pagini atingând o temă la alegerea ta.
– un text de motivare a propunerii și expunere a conceptului tău, prin care ne descrii cum îți propui să transpui în sunet textului respectiv (descrierea poate conține inclusiv sugestii de sonorizări și muzică, locații de înregistrare sau distribuție ideală) – maxim 1 pagină.
Pe durata atelierului, participanții vor lucra în echipe mixte. Atelierul va avea ca structură:
✨️O parte teoretică, o scurtă inițiere în limbajul specific spectacolului sonor, genurile sale și metode de lucru. Vei asculta spectacole sonore reprezentative românești și internaționale și vei discuta pe baza acestora.
✨️O parte practică, în care, pe baza propunerilor trimise de voi, se vor crea echipe de lucru și veți porni în realizarea a 5 spectacole scurte de teatru sonor (maxim 10 minute). Creațiile colective vor porni de la întrebările echipei proiectului „Eco-teatru sonor: povești din cartier”.
🎙În fiecare zi de workshop vor exista scurte teme practice de realizat pentru ziua următoare, cu scopul de a crește nivelul de conștientizare a spațiilor sonore pe care le traversăm cotidian.
📻 La finalul zilelor de atelier va avea loc o audiție cu public a spectacolelor realizate de voi și vor avea loc discuții în prezența echipei proiectului.
Perioada: 27.03 – 1.04
interval orar: 18-20h
locație TBA
***
Atelierul face parte din „ECO-teatru sonor: povești din cartier”, un proiect de intervenție culturală coordonat de Asociația MACAIA ce sondează și valorifică relația om-mediu. În cadrul atelierului, participanții sunt invitați să asculte mai atent orașul și să descopere ce este și cum se creează teatrul sonor.
Proiectul este co-finanțat de #Administrația #FonduluiCulturalNațional (AFCN) și se derulează în perioada februarie – mai 2023.